image
Sursa foto: Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor și Agenția Franceză pentru Dezvoltare au semnat Contractul de finanțare de 15.000.000 de euro

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 15 milioane de euro din partea statului francez, prin intermediul Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD). Contractul de credit dintre Republica Moldova și AFD a fost semnat astăzi, de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi și directorul Departamentului Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia, Cyrille Bellier, și contrasemnat de către Catherina Colonna, ministra pentru Europa și afaceri externe a Republicii Franceze.

Resursele financiare din împrumutul respectiv vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru servicii de sănătate, educație, trensferuri sociale etc.

Potrivit Contractului, împrumutul va fi acordat la o rată fixă a dobânzii de 1,38% anual, cu maturitatea de 15 ani, inclusiv o perioadă de grație de 5 ani. Împrumutul va fi debursat într-o singură tranșă dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2022, iar rambursarea împrumutului va fi efectuată semi-anual în 20 de tranșe egale.

Decizia privind aprobarea semnării Contractului de credit a fost votată astăzi, în ședința Guvernului.

Ministerul FinanțelorMinisterul Finanțelor

Noutăţile partenerilor

comentarii: