image
Sursa foto: wikipedia.org

Pentagonul cere Occidentului să furnizeze mai multe arme: „Ucraina se confruntă cu un moment-cheie pe câmpul de luptă”

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a îndemnat miercuri ţările occidentale să-şi intensifice livrările de arme către Ucraina, ca să se poată apăra în fața agresiunii Rusiei.

„Ucraina se confruntă cu un moment-cheie pe câmpul de luptă. Prin urmare, trebuie să ne sporim eforturile pentru ca ea să se poată apăra”, a declarat Lloyd Austin în timpul unei reuniuni la sediul NATO a ţărilor din „grupul de contact” înfiinţat de SUA pentru a ajuta Ucraina, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Ministerul ucrainean al Apărării a exprimat marţi seară regretul că Ucraina nu a primit decât „aproximativ 10% din armele” pe care le-a cerut partenerilor săi occidentali, pentru a lupta împotriva armatei ruse, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul, într-o videoconferinţă cu jurnalişti danezi, să trimită „mai multe arme şi echipamente militare mai repede”, deoarece „ruşii au de 10, 100 de ori mai mult”.

Rusia a anunţat miercuri că a distrus cu tiruri de rachete de croazieră un depozit de arme livrate de ţările NATO în vestul Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: