Mitropolia Moldovei insistă pe anularea paradei LGBT: „Homosexualitatea este un păcat. Biserica îi iubește pe păcătoşi și îi salvează prin îndreptarea lor”

Mitropolia Chișinăului vine cu un îndemn repetat de a anula marșul LGBT, programat pentru această duminică, la Chișinău. Într-un comunicat de presă emis de Mitropolie, se menționează că opoziția Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost sprijinită și de atitudinea fermă a peste 30 de ong-uri și asociații obștești și că „nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd”. În context, cer Primăriei „să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”.

Foto: UNIMEDIA

„BOM are ca motivație pentru interzicerea marșului faptul ca edițiile trecute ale acestui eveniment au fost provocatoare pentru populația orașului.

Scriptura afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat. Asta nu înseamnă că cine păcătuiește este pierdut. Dimpotrivă. Biserica detestă păcatul, dar îi iubește pe păcătoşi și îl salvează, prin îndreptarea lui.

Ce se întâmplă însă când păcatul este socotit virtute? Exact ce vedem pe străzi, la paradele Gay Pride: lauda publică a păcatului.

Încurajarea libertinismului prin astfel de evenimente nu va aduce decât autodistrugerea spirituală a societății.

În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”, se arată în comunicatul emis de Mitropolie.

Luni, Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a îndemnat oamenii să „iasă împotriva marșului LGBT și să nu permită această invazie”.

Inițial, primarul capitalei a spus că va interzice organizarea acestui marș, iar după a anunțat că vrea să schimbe locația marșului comunității LGBT+. „Președinția - Parlamentul - Guvernul vor fi acele locații pe care le vom schimba ca homosexualii să-și realizeze parada”, a scris Ion Ceban.

Acum 2 săptămâni, Mitropolia Moldovei a cerut autorităților să anuleze festivalul Moldova Pride, care se va încheia cu Marșul solidarității organizat de comunitatea LGBT. Aceștia au invocat faptul că „parada sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre”, iar în context cer „să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”.

Cea d-ea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBTI „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”, pentru promovarea și celebrarea egalității pentru toți a început pe 15 iunie și se va încheia în această duminică.


Pub