Oficial rus: Moscova va pune punct operațiunii din Ucraina atunci când ea va decide și va sta ferm pe poziții. Dacă Zelenski nu e gata de discuții, e dreptul lui

„Federația Rusă va pune punct operațiunii speciale din Ucraina atunci când ea va decide și va sta ferm pe poziții”, susține Serghei Reabkov, viceministrul de Externe de la Moscova. Acesta a adăugat că dacă președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu este gata de negocieri, atunci este dreptul lui, scrie ria.ru

Foto: ria.ru

„Reacția noastră este că aceste planuri (de a învinge Rusia) se vor prăbuși, că vor eșua, că le vom pune capăt acolo unde avem nevoie și nu acolo unde sunt niște strategi, ideologi și strategi militari la Washington. Trebuie să dovedim prin puterea voinței, prin forța armelor, prin disponibilitatea noastră de a rămâne ferm pe pozițiile declarate de conducerea noastră și de a asigura realizarea lor”, a spus Reabkov.

Potrivit lui, este nevoie de „metode politice și diplomatice, ce nu pot fi aruncate, și e nevoie de obiective clar definite”.

„Dacă Zelenski și echipa sa nu sunt pregătiți pentru negocieri și toți cei care îi stau în spatele lui sunt hotărâți să continue pomparea, sau mai degrabă nebună, a Ucrainei cu arme, aceasta este alegerea lor. Este trist, tragic, dar nu ne putem retrage”, a adăugat viceministrul.


Pub