Tarif nou, bilete vechi. Pasagerii care vor circula cu troleibuzul vor primi câte 3 tichete de 2 lei, până la epuizarea stocului disponibil

Moldovenii care vor circula în mun. Chișinău cu troleibuzul vor primi, începând cu data de 1 iulie, când intră în vigoare noul tarif la transportul public, 3 bilete în loc de unul. Asta până când va fi epuizat stocul disponibil de bilete cu valoarea nominală de 2 lei. Informația a fost oferită, pentru UNIMEDIA, de către Veronica Baltag, comunicator la Direcția generală transport public și căi de comunicație.

Foto: RTEC/Facebook

Decizia a fost luată pentru „a nu admite cheltuieli în plus”, deoarece „biletele au fost tipărite recent și stocul este destul de mare”.

„Până la epuizarea stocurilor, se vor emite bilete în valoare de 6 lei. Dacă pasagerul a achitat 6 lei, înseamnă că trebuie să primească bon fiscal în valoare de 6 lei (în transport public conform legii transporturilor rutiere de pasageri și mărfuri se permit bilete de călătorie).

Călătoria cu transportul public va costa 6 lei din 1 iulie, în mun. Chișinău, conform noii metodologii aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul ședinței din 13 iunie. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat, anunță Primăria capitalei.

Totodată, 200 de mii de pensionari, 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a, precum și 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.


Pub