Voronin: „Concursurile PAS pentru funcții sunt toate falsificate. Prost sau primitiv, nu știu de pe unde prins și adus, principalul - de la partid”

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, susține că PAS a ales o cale greșită atunci când a decis să-și pună oamenii din partid în funcții administrative, în diferite instituții ale statului. „Concursurile acestea pe care ei le petrec de formă toate sunt falsificate și nu se aleg oamenii care merită. Nu este corect de fărâmat organele de conducere a țării, chiar dacă ei au obținut victorie. Schimbarea nacealinicilor – bucuria nebunilor”, a declarat fostul șef de stat, în cadrul emisiunii Moldova zi de zi, de la tv6.

Foto: UNIMEDIA

„Ei au obținut victorie cu peste 50%, dar cealaltă jumătate a populației Moldovei nu are dreptul să fie promovată, să fie încurajată să activeze în structurile de stat? Ce înseamnă aceasta – în toate structurile de stat îi fugăresc pe toți și îi pun pe ai lor? Dar ei se gândesc că mâine, poimâne sau vor fi alegeri anticipate, sau vor pleca ei de la guvernare? Și atunci ce se va întâmpla cu acești oameni? Iarăși vor fi fugăriți? Schimbarea nacealinicilor – bucuria nebunilor, așa spun moldovenii. Nu vorbesc despre miniștri, secretari de stat, viceminiștri, ci despre personal administrativ, care lucrează asupra documentelor, elaborează planuri, strategii. Că nu mai stă ministra Sănătății și elaborează strategii și planuri, Doamne ferește. Acești oameni și-au dedicat viața acestei activități și acum îi fugăressc. Prost să fie, primitiv, nu știu de unde prins, adus, dar să fie de la PAS. A mai fost așa ceva, cu alte partide, PD, cu ce s-a terminat acest lucru? Trebuie să ne gândim ce va fi mâine”, a declarat Vladimir Voronin.

„Dacă se schimbă miniștrii, Guvernul, noi ce, trebuie să îi schimbăm pe toți, începând de la servitoare, de sus în jos și de jos în sus? Deja acum nu avem cu cine lucra, funcționari publici pregătiți, educați din toate punctele de vedere și încă mai umblăm așa, pe toți vânturați. Nu am nimic împotrivă dacă el nu face treabă, dacă nu-și exercită misiunile obligatorii, pe acela nu trebuie să-l ținem, clar lucru, indiferent cu cine ar fi fost el anterior, cu Voronin sau alții”, a mai adăugat fostul șef de stat.



Pub