(video/foto) Sandu, la o plimbare cu Macron prin centrul capitalei: La bustul lui Mihai Eminescu, apoi la o patiserie franceză

Președintele francez, Emmanuel Macron și șefa statului, Maia Sandu s-au plimbat pe jos prin centrul Chișinăului. Aceștea au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, apoi au făcut o plimbare pe strada pietonală, până la o patiserie cu nume francez, unde au servit prăjituri și au făcut fotografii. 

Foto: Profimedia Images

După întâlnirea și conferința de presă comună pe care cei doi lideri au avut-o, Emmanuel Macron și Maia Sandu s-au plimbat prin centrul Chișinăului, fiind însoțiți de membrii delegațiilor, jurnaliști și mai multe gărzi de corp. 

Totodată, după întrevedere, Emmanuel Macron a postat un mesaj în limba română în care a mulțumit Republicii Moldova pentru primirea călduroasă.

„Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chișinăului: vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Vom acționa pentru a consolida și mai mult relația dintre Franța și Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună! Pe curând”, a menționat Macron. 




Președintele francez, Emmanuel Macron, a aterizat la Chișinău. Acesta a fost întâmpinat la aeroportul din Chișinău de către ministrul de Externe, Nicu Popescu.


Pub