joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. C.Î. Agrostoc a marcat 20 de ani de activitate. Ce obiective și-a setat...

VIDEO. C.Î. Agrostoc a marcat 20 de ani de activitate. Ce obiective și-a setat cea mai mare cooperativă agricolă din regiune

Recomandate

Începând cu doar 15 magazine agricole înființate în 2001, Cooperativa de Întreprinzător Agrostoc a reușit în 20 de ani de activitate să realizeze scopuri deosebite pentru sectorul agricol.

Declarată cea mai mare cooperativă din regiune, cu un număr de aproape 150 de membri, este prezentă, practic, în toate ramurile sectorului agricol.

În 2020, a construit prima prima hală din Moldova de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase, reușind recent să realizeze și primele exporturi de îngrășăminte.

Totodată, cooperativa este prezentă pe piața combustibilului pentru sectorul agricol, dar și altor inputuri necesare pentru desfășurarea activității în agricultură.

Astfel, membrii cooperativei au setate încă multe obiective pentru următorii ani.

„Suntem orientați să ne dezvoltăm în continuare armonios, împreună. Am realizat primul export de îngrășăminte în România, iar altele urmează. Schimbările din regiune ne creează și anumite provocări, pentru care identificăm soluții. La moment, identificăm piețe de pe care ar putea fi realizat importul de materie primă pentru îngrășăminte, ne-am orientat spre Asia, Africa de Nord, dar și Europa.

Suntem prezenți în portul Galați, ceea ce facilitează exportul produselor agricole. În continuare, vom dezvolta aceste direcții și ne vom orienta spre alte obiective”, a menționat Igor Tagadiuc, președintele C.Î. Agrostoc.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale