image
Sursa foto: Getty Images

Schimbare majoră cerută în regulile fotbalului. Legiuitorii și-au dat acordul

După ce s-a decis ca regula celor cinci schimbări pe meci, introdusă în timpul pandemiei, să devină permanentă, IFAB a aprobat o altă modificare în regulile fotbalului.

Aruncările de la margine ar urma să fie făcute cu piciorul, nu cu mâna, așa cum este acum, potrivit The Guardian.

După analizarea mai multor aspecte, legiuitorii și-au dat acordul și ar urma ca această modificare să fie testată. Motivația vine din faptul că o executare cu piciorul este mai rapidă decât una cu mâna.

Primul campionat care va testa această modificare este Liga secundă din Olanda, după ce a primit permisiunea din partea IFAB.

Cel care a sugerat prima dată o astfel de modificare a fost Arsene Wenger. Fostul antrenor al lui Arsenal ocupă acum funcția de șef al dezvoltării globale, în cadrul FIFA.

Odată cu autorizarea acestei schimbări, IFAB a dat undă verde și pentru altele. De exemplu, "timpul de joc va fi calculat mai corect", ceea ce înseamnă că se va opri cronometrul când meciul este întrerupt.

Totul după ce s-a calculat faptul că, în Premier League, timpul efectiv de joc a fost de 55 de minute și 3 secunde, în medie, pe meci, în sezonul recent încheiat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: