image
Sursa foto: Jurnal.md

Două instituții de învățământ din capitală vor purta numele scriitorilor Spiridon Vangheli și Adrian Păunescu

Două instituții de învățământ din capitală vor purta numele scriitorilor Spiridon Vangheli și Adrian Păunescu. Decizii în acest sens au fost adoptate astăzi de Consiliul Municipal Chișinău.

Astfel, potrivit unei decizii adoptate de CMC, Gimnaziul nr. 7, a fost redenumit în Gimnaziul „Adrian Păunescu”, iar Școala Primară nr. 90 este redenumită în Școala Primară „Spiridon Vangheli”.

Amintim că azi scriitorul Spiridon Vangheli marchează frumoasa vârstă de 90 de ani.

În activitatea sa de peste jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care menţionăm: „Băieţelul din coliba albastră", „Isprăvile lui Guguţă", „Columb în Australia", „Guguţă - căpitan de corabie", „Steaua lui Ciuboţel", „Guguţă şi prietenii săi", „Copii în cătușele Siberiei", „Crăița" etc. A tradus din poezia şi proza universală pentru copii. Spiridon Vangheli este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al unui excelent Abecedar. În 2006, scriitorul a lansat pentru micii cititori, proiectul „Carte de citire şi gândire" pentru clasele I-IV, în patru volume.

Opera sa a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: