image
Sursa foto: jurnal.md

398 de acte contrafăcute, descoperite de Poliția de frontieră în 2022; Ce documente predomină în topul falsurilor

Conform datelor statistice, în prima jumătate a anului 2022 polițiștii de frontieră au depistat 398 de acte falsificate, ceea ce reprezintă o diminuare cu 64% comparativ cu perioada similară a anului precedent când au fost depistate 619 acte false. Poliția de frontieră precizează că anul acesta cel mai des sunt falsificate permisele de conducere, pe când anul trecut – 78% din falsificări au fost certificatele Covid-19.

Astfel, în anul 2022 au fost descoperite 165 de permise de conducere contrafăcute.

Un caz recent de fals în permis a fost consemnat în după-amiaza zilei de ieri, 13 iunie, în punctul de trecere a frontierei Costești. În cadrul controlului suplimentar a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Letonia pe numele unui cetățean al Republicii Moldova. Cercetările au relevat că actul este falsificat. La cele depistate, bărbatul a declarat că obținuse permisul în Ungaria, la locul de muncă. Pentru document ar fi achitat 600 de euro. Cazul este investigat de poliție.

Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea către călători de a da dovadă de responsabilitate și conștientizare a faptului că orice ilegalitate se penalizează. În cazul falsificării actelor de călătorie, cetățenii riscă să fie trași la răspundere penală (art.361 Cod Penal al Republicii Moldova).

Noutăţile partenerilor

comentarii: