image
Sursa foto: Jurnal.md

Ceban, în centrul unui nou scandal: Solicită prezența obligatorie a elevilor la Gala absolvenților; PAS: Ambiții electorale

Primarul capitalei Ion Ceban, dar și Direcția generală Educație, Tineret și Sport a primăriei Chișinău s-au pomenit în centrul unui nou scandal după ce au solicitat prezența „obligatorie” a directorilor instituțiilor de învățământ secundar, însoțiți de elevii claselor absolvente și diriginți la un program artistic „Gala absolvenților 2022”. Ion Ceban a emis un ordin în care pe lângă prezența obligatorie le cere elevilor să se prezinte în vestimentație festivă, cu eșarfa și toca pentru absolvenți. PAS a condamnat aceste acțiuni calificându-le drept electorale.

Concertul urmează să înceapă la ora 18:00 și în pofida faptului că mai mulți profesori au spus că au de verificat lucrări și sunt la lucru până la această oră, responsabilii primăriei le-au spus că este ordinul DGETS și „toți trebuie să-l îndeplinească”.

ss
ss
ss

PAS a criticat această decizie a autorităților primăriei capitalei.

„Condamnăm comportamentul deplasat al Primarului și practicile obstrucționiste care se intensifică pe zi ce trece. Suntem ferm convinși că libertatea fiecărui prevalează peste ambițiile electorale ale primarului Ion Ceban”, se arată într-un comunicat al Partidului Acțiune și Solidaritate.

De cealaltă parte, Ion Ceban se arată nedumerit de critici. „Este un eveniment pentru tinerii care absolvesc instituțiile educaționale. Cei din PAS nu fac altceva decât show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău.Este un eveniment cultural organizat de primărie pentru toți absolvenții”, a spus Ion Ceban.

O reacție critică pe marginea acestui caz a avut și deputatul Vasile Grădinaru: „Ion Ceban nu se poate debarasa de orientarea sa comunisto-KGB-istă. Obligă directorii de instituții de învățământ, profesori și copii să participe la evenimente la care să-l aplaude. Lupul părul își schimbă, dar năravul ba”, a conchis deputatul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: