image
Sursa foto: Profimedia

Serena Williams și-a anunțat revenirea la turneul de la Wimbledon: "Ne vedem acolo, haideți"

Sportiva din America nu a mai jucat de anul trecut, iar ultima sa prezență a fost chiar la Wimbledon 2021. Atunci, Serena s-a retras după doar jumătate de set, din cauza unei accidentări, în meciul cu Aliaksandra Sasnovich, din primul tur. Acum însă, Serena Williams (40 de ani) pare că intenționează să revină pe teren și să participe la competiția pe care a reușit să o câștige de șapte ori de-a lungul carierei sale.

"Am setat întâlnirea. 2022, ne vedem acolo, haideți!” a scris Serena Williams, pe Instagram.

Câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, sportiva din SUA nu a mai jucat de la ediția de anul trecut a turneului de la Wimbledon. Serena a evoluat în doar 6 turnee de la începutul anului 2021 încoace, iar acum a ajuns pe locul 276 WTA, scrie Tennis World USA.

După Wimbledon 2022, Serena Williams își va pierde toate punctele din ierarhia WTA. Marea campioană din SUA va ieși din clasamentul WTA pentru prima dată din octombrie 1997 încoace, adică de aproape 25 de ani, scrie sursa citată.

Serena Williams a obținut prima sa victorie în tenisul profesionist la Scottsdale, la finalul anului 1997, iar în 1998 a reușit să pătrundă în TOP 20. Ascensiunea a fost fulminantă, iar jucătoarea americană a intrat în TOP 4 în 1999, an în care a cucerit primul să trofeu de Grand Slam - US Open.

În ciuda accidentărilor, Serena Williams a evoluat la nivel înalt timp de mai bine de două decenii, în care a cucerit 23 de titluri majore. Ea se află la o lungime distanță în acest top de Margaret Court, cea care deține recordul all-time de turnee de Grand Slam - 24.

Serena Williams a încheiat anul 2021 în afara TOP 40 pentru prima dată din 2006 încoace. Ea s-a confruntat cu numeroase accidentări în ultimii doi ani, iar după Wimbledon 2022 nu va mai fi clasată în topul WTA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: