(video) CSM, în ședință: Trei judecători au avansat în gradul de calificare

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt 11 subiecte, printre care și demersurile unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea gradului de calificare unor judecători.

Foto: UNIMEDIA

09:59 Cu 7 voturi pro, CSM anunță concurs pentru suplinirea funcției de inspector judecător în cadrul Inspecției judiciare.

09:57 CSM a aprobat demersul Proiectului „Instanțe Judecătorești Model” referitor la desemnarea Judecătoriei Edineț în calitate de judecătorie-model pilot în cadrul Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model”.

09:51 CSM a aprobat cererile unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea concediului de odihnă anual.


09:46 Cu 5 voturi pro, CSM a decis aprobarea unor dispoziții emise de Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

09:33 Cu 7 voturi pro, CSM a aprobat demersurile unor instanțe judecătorești referitor la eliberarea autorizației pentru casarea bunurilor raportate la mijloace fixe.

09:31 CSM a admis demersul Institutului Național al Justiției, referitor la delegarea unui judecător pentru participare la școala de vară de la Sinaia cu genericul ”Justiția pentru minori”.

09:29 Demersul Centrului Internațional ”La Strada”, referitor la delegarea unui judecător pentru participare la vizita de studiu în Statele Unite ale Americii organizată în cadrul Proiectului ”Consolidarea capacității Republicii Moldova de contracarare a abuzului și exploatării sexuale online”, admis de CSM.

09:28 Cu 7 voturi pro, CSM a amânat demersul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, referitor la expunerea pe marginea proiectului Regulamentului privind concursurile anuale de performanță ale instanțelor judecătorești.

09:26 CSM a aprobat modificările/completările la Instrucțiunea cu privire la activitatea de evidență și documentare procesuală în judecătorii și curți de apel.

09:23 Cu 6 voturi pro și unul împotrivă, CSM a respins demersul Proiectului ”Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS), referitor la monitorizarea ședințelor de judecată și colectarea datelor relevante.

09:10 3 judecători au avansat în gradul de calificare.


09:07 7 membri sunt prezenți la ședință.



Pub