Avocatul lui Dodon acuză procurorii de minciună despre „citația în stradă”: Nimeni nu cunoaște așa bine orașul precum unii dintre ei

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, acuză procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.

Foto: UNIMEDIA

„Nici o acțiune procesuală nu se lasă fără „perle” din partea procurorilor care instrumentează dosarul ex-președintelui Igor Dodon.

Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspândite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bâlbâieli geografice.

Da! Nimeni nu cunoaște așa bine orașul precum unii procurori anticorupție! Unde duc toate drumurile o știm cu toții, cum, cunosc doar ei!

P.S. Păcat ca ședințele de judecata sunt închise, „perlele exclusive” ale procurorului le aud doar judecătorii și avocații”

Soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, a primit citație de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. „Procurorii au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”, a scris Dodon, pe Facebook. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a precizat fostul șef de stat.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a confirmat „citarea pentru data de 16 iunie, a soției lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic Kuliok”.

Ce ține de acuzațiile lui Dodon, precum că Galina Dodon a fost oprită în trafic, procurorii au negat informația. „Ofițerul de investigații care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmânarea citației, văzând că autoturismul dnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmânat citația”, se menționează într-un comunicat remis de PA.


Pub