Harghel a făcut o tranzacție cu Robu: Fără filmări, nu vreau probleme cu procurorii. Am vorbit și despre politică și justiție

Fostul membru al Partidului Democrat din Moldova, bloggerul Ion Harghel, la care au avut loc percheziții, recent, în dosarul kuliokului, a procurat un loc de parcare de la Procurorul General interimar Dumitru Robu. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4. „Am vorbit și despre situația politică și justiția din Republica Moldova”, a precizat Harghel.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Nu am o comunicare, bine, în perioada respectivă am comunicat, am mai schimbat pe lângă locul de parcare și alte cuvinte, despre situația politică și justiția din Republica Moldova”, a menționat Ion Harghel.

Întrebat dacă el a fost cel care a distribuit public un filmuleț, în care apare Procurorul general interimar, Dumitru Robu, numărând mai multe bancnote de Euro, bloggerul a spus că nu și nici tranzacția de vânzare cumpărare a locului de parcare nu a filmat-o: „Eu am făcut tranzația fără filmări, fără momente, mie probleme cu procurorii și cu oamenii în general nu îmi trebuiesc”.

Tranzacția a avut loc atunci când Dumitru Robu era în funcția de șef interimar al PG. „A fost numit de Maia Sandu, cât a durat procesul cu actele la notar, deja a fost numit Procuror general interimar”, a precizat Hargel.

Acesta spune că nu vede un coflict de interese: „Nu cred, ce conflict de interese? Eu nu am știut. În blocul nostru locurile de parcare sunt foarte limitate eu am scris in chatul de viber, cum au cred că toți locuitorii mun. Chișinău. Complexului respectiv mulți îi spun blocul procurorilor. Mulți procurori au sau au avut acolo apartamente. Într-o inestigație se spunea că procurorii le-au procurat cu 350 de euro metruș pătrat și ulterior le-au vândut cu prețul de piață. Eu când am procurat apartamentul numai la asta nu m-am gândit, că e blocul procurilor sau nu. Și iată, am întrebat în chatul de viber cine vinde loc de parcare. Cineva, despre care ulterior am aflat că este tot procuror, mi-a dat numărul de telefon și mi-a spus: sună-l, că el vinde. L-am sunat și asta e. Eu ce trebuia să fac? Să nu cumpăr că e loc de parcare al procurorilor?”

La 10 iunie, procurorii au descins cu percheziții la domiciliul lui Ion Harghel, în dosarul „kuliokului”. Harghel a spus că nu are niciun statut în cadrul acestui dosar penal și că „pentru suprimarea oricăror suspiciuni, benevol a predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul.

A doua zi, procurorii anticorupție au venit cu unele precizări cu referire la perchezițiile efectuate. Aceștia au informat că efectuarea lor „a fost determinată de rezultatele altor acțiuni de urmărire penală și se referă la activitatea persoanei supuse perchezițiilor din perioada 4 - 9 iunie 2019 când a interacționat cu mai mulți subiecți Investigați, inclusiv Plahotniuc Vladimir, Iaralov Serghei”.


Pub