A angajat un killer să-i omoare fosta soție, mamă a trei copii, contra sumei de 90 mii lei: Comanditarul, reținut de poliție

Un bărbat, locuitor din regiunea transnistreană, a fost reținut în flagrant de oamenii legii fiind suspectat de pregătirea unui omor. Suspectul ar fi comandat-o pe fosta soție, mamă a trei copii minori.

Foto: Poliția Republicii Moldova

Potrivit poliției, la 10 iunie 2022, în rezultatul descinderii procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Bălți în comun cu angajații Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații IGP, un bărbat a fost prins în flagrant în momentul întâlnirii cu potențialul executor al infracțiunii de omor la comandă al fostei sale soții.

În cadrul percheziției efectuate, aferente reținerii, la comanditarul omorului, au fost depistate mijloace financiare în valută străină, echivalentul a 92 800 lei, prezumate a fi destinate pentru achitarea cu executorul omorului.

Precizăm că, procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți în comun cu ofițerii de investigații monitorizează acest caz, încă din aprilie 2022, atunci când au intrat în posesia mai multor informații din care rezulta pregătirea de către un bărbat a omorului fostei sale soții.

Astfel, la 12 aprilie 2022, procurorii au pornit urmărirea penală pe faptul pregătirii infracțiunii de omor a unei persoane, săvârșit la comandă, de mai multe persoane (art. 26 și art. 145 alin. (2) din Codul penal).

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, efectuate s-a stabilit că, un bărbat, locuitor din regiunea transnistreană, pe fonul unor relații ostile cu fosta sa soție, contra unor sume de bani a întreprins mai multe tentative de a racola „doritori” să comită omorul acesteia, furnizându-le atât informații necesare pentru comiterea infracțiunii, cât și doleanțele sale despre felul în care urma a fi comis omorul.

La fel, a fost stabilit că în scopul convingerii eventualilor executori ai omorului, bărbatul sistematic îi stimula material, promițându-le după comiterea infracțiunii remunerații materiale consistente.

Prin urmare, în cadrul investigațiilor s-a stabilit că, bărbatul i-a transmis executorului omorului, mai multe informații despre victimă, inclusiv locul ei de aflare, poze cu victima, dar și cu casa în care locuiește aceasta.

La moment, bărbatul se află în arest preventiv, fiind învinuit de pregătirea săvârșirii omorului la comandă al unei persoane.


Pub