Ceban, cu propunere către PAS, privind „concertul de PR”: Acest subiect să fie discutat mâine cu Macron
Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate aberează, asta după ce deputata PAS Angela Munteanu-Pojoga a declarat că directorii de școli, profesorii, dar și elevii ar fi chemați la un concert cu forța. „Propun ca acest subiect să fie discutat mâine cu domnul Emmanuel Macron. E de râs și de plâns ce fac acești oameni în statul Republica Moldova”, a scris edilul.
Foto: UNIMEDIA

Mai mare aberații din partea PAS nu am auzit! Îndeamnă oamenii și absolvenții să nu vină la un concert organizat de Primăria Chișinău dedicat absolvenților! Propun ca acest subiect să fie discutat mâine cu domnul Emmanuel Macron. E de râs și de plâns ce fac acești oameni în statul Republica Moldova!

Vineri - 17 Iunie, ora: 18 00, Parcul La Izvor, sunt invitați: Natalia Gordienco, Geta Burlacu, Dj Bond, Dumitru Mîțu, Frații Advahov și Trupa „Zdob și Zdub” și Dj Sasha Lopez. Primăria Chișinău va organiza Gala Absolvenților. Este un eveniment dedicat pentru tinerii care absolvesc instituțiile educaționale. În acest sens, de către Direcția Generală, Educație, Tineret și Sport către toate instituțiile educaționale a fost transmisă o informație cu programul evenimentului, ora și locația. Conform Legii, Direcția a solicitat ca împreună cu absolvenții să fie prezentă și conducerea, dar și profesorii pentru a participa la acest eveniment festiv care va avea loc în aer liber, în Parcul „La Izvor”. Cei din PAS nu fac altceva decât show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău. Este un eveniment cultural organizat de primărie pentru toți absolvenții. Mâine spre exemplu, va fi organizat un eveniment dedicat medicilor, unde la fel au fost invitați angajații”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Șeful Direcției educație generală, Andrei Pavaloi, ar fi semnat un demers, prin care obligă toți directorii instituțiilor de învățământ secundar, dar și profesorii și elevii claselor absolvente să se prezinte obligatoriu la un concert într-un parc din capitală. Informația a fost făcută publică de deputata PAS Angela Munteanu-Pojoga, care susține că astfel de acțiuni sunt ilegale și că va sesiza Procuratura în acest sens. De cealaltă parte, Andrei Pavaloi a declarat, pentru UNIMEDIA, că un asemenea demers există, dar că activitatea este una legală, iar directorii de școli vor trebui „să asigure viața și securitatea elevilor care vor participa la eveniment”.


Pub