Ilan Șor îndeamnă lumea să iasă masiv în stradă, pentru a opri scumpirile

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, îndeamnă întreaga societate, dar și toate forțele politice, să iasă în stradă. El i-a invitat pe toți duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, la o amplă manifestație de protest, pentru a spune un NU hotărât actualei guvernări. Potrivit politicianului, dacă PAS nu va fi înlăturat de la putere, viața în Republica Moldova va deveni imposibilă.

Foto: partidulsor.md

Într-o înregistrare video, postată pe Facebook, Ilan Șor susține că, în doar un singur an, actuala guvernare a adus Republica Moldova în pragul sărăciei și deznădejdii.

„Resursele energetice s-au scumpit de câteva ori. Oamenii nu mai pot să-și achite facturile pentru gaz, curentul electric s-a scumpit, carburanții au ajuns să coste atât de mult, că poți să-ți ieși din minți, oamenii nu-și mai pot alimenta mașinile. Circulă o glumă că o vizită la benzinărie te costă cât o vacanță în Turcia. Produsele alimentare au devenit inaccesibile, din cauza prețurilor nebune. În țara în care au loc confruntări militare (Ucraina – n.n.), prețurile sunt mai mici decât la noi”, a spus politicianul.

Mai mult, potrivit lui Ilan Șor, prețurile vor continua să crească și în viitor, iar situația în țară va degenera și mai mult, cu PAS la guvernare.

„Vom ajunge în situația în care oamenii, pur și simplu, nu-și vor putea procura produse și vor ajunge să sufere de foame. Asta e tot ce a adus Moldovei noua putere a PAS, în frunte cu Maia Sandu, în doar un singur an. Vă imaginați ce va fi cu țara noastră, dacă acești incompetenți vor mai rămâne la putere încă trei ani? Nu va mai rămâne nimic, nici măcar oameni. Cineva va muri de foame, iar ceilalți vor fugi. Va rămâne doar pământ pârjolit”, a punctat deputatul.

El a mai atras atenția că, în afară de asta, guvernarea lipsește moldovenii și de dreptul fundamental de a alege, amintind cum a fost eliminată Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți, după ce a obținut aproape 50 la sută din voturi.

„Cetățenii au ajuns să fie lipsiți de un drept democratic fundamental – cel de a alege și a fi ales. Regimul Maiei Sandu vrea să fie aleși doar cei care îi convin și îi cântă în strună”, a spus Ilan Șor.

În context, el a îndemnat cetățenii să iasă în stradă, pentru a opri aceste nedreptăți.

„Mă adresez dumneavoastră nu în calitate de deputat, nici ca președinte de partid, nic ca politician, ci ca uncetățean obișnuit. Acest regim interpretează tăcerea oamenilor ca pe o slăbiciune. Problemele cetățenilor le sunt absolut străine. Acești nesimțiți trăiesc după principiul cu cât mai rău, cu atât mai bine. Mai mult, ei fac tot posibilul să atragă Moldova în război. Vă spun și de ce – războiul este singurul lor argument cu care pot justifica scumpirile în lanț și sărăcia. Ceea ce spun eu acum se vorbește practic în fiecare bucătărie, în fiecare casă, în cercul rudelor și al prietenilor. Dar, nu știu de ce, toți se tem să iasă și să spună cu voce tare aceste lucruri, public, în stradă”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, atât timp cât moldovenii nu vor ieși masiv în stradă să protesteze, viața va deveni din ce în ce mai grea.

„Îi îndemn pe toți cetățenii țării noastre să vină pe 19 iunie, la ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale și să spună un NU hotărât scumpirilor și dezmățului și să spună DA unei vieți noi, îndestulate și sigure. Acum nu mai contează pentru cine ați votat la ultimele alegeri, nu contează ce viziuni politice sau geopolitice aveți, astăzi este important ca noi toți, cetățenii Republicii Moldova, să luăm atitudine. Îndemn toate forțele politice, indiferent de relațiile dintre noi, să ne unim forțele, de dragul salvării țării și a cetățenilor și pentru un cer senin deasupra capului. Dumnezeu să binecuvâteze Republica Moldova!”, a conchis Ilan Șor în mesajul său.


Pub