Batrîncea: Atacul asupra membrilor familiei Dodon este o dovadă a „degradării morale și profesionale a acestei guvernări”

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a criticat dur modul în care se acționează în cadrul dosarului kuliok și denunță hărțuirea membrilor familiei lui Igor Dodon. „Politica nu este o anarhie. Și în politica din Moldova trebuie să existe linii roșii și bun simț, or degradarea clasei politice duce inevitabil la degradarea întregii societăți”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Foto: tvrmoldova

„Cât de mare nu ar fi dorința guvernării de a domina și de a controla manual justiția, de a persecuta oponenții, trebuie de ținut cont de normele etice și legale.

Poți să lupți cu oponentul, dar trebuie să-l respecți. Lupta politică trebuie să se bazeze pe concurență și dezbatere liberă între platforme și echipe, da nu pe atac la persoană și familia lui.

Ceea ce se produce în aceste zile este o sfidare a oricăror principii.

Atacul asupra membrilor familiei, părinților, soției lui Igor Dodon, este o dovadă a degradării morale și profesionale a guvernării și justiției aservite. Aceste acțiuni sunt condamnabile și vor avea consecințe.

Suntem martorii unui proces de transformare a guvernării într-un regim autoritar.

Un asemenea regim nu poate consolida societatea și nu poate realiza reforme”, a spus Batrîncea.

Soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, a primit citație de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. „Procurorii au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”, a scris Dodon, pe Facebook. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a precizat fostul șef de stat.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a confirmat „citarea pentru data de 16 iunie, a soției lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic Kuliok”.

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.

Și Igor Dodon a venit cu un comentariu după răspunsul procurorilor.


Pub