Sânge de deputat, donat. Igor Grosu, alături de alți parlamentari și angajați ai Legislativului, s-au alăturat campaniei
Deputați din Legislativul Republicii Moldova și angajații Secretariatul Parlamentului au răspuns apelului Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și au participat la acțiunea dedicată Zilei mondiale a donatorului de sânge.
Foto: multimedia.parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a donat sânge, îndemnând cetățenii să se alăture inițiativei de a salva vieți.

„E momentul în care putem ajuta dezinteresat pe cei care pot ajunge într-o situație de criză și, la urma urmei, e semnul nostru de solidaritate cu sistemul de sănătate, pentru că, atunci când se întâmplă o tragedie, trebuie să avem această rezervă se sânge”, a menționat Speakerul Igor Grosu.

Și vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi, medic de profesie, s-a alăturat acțiunii și a donat sânge.

„Nu există nicio alternativă în producția sângelui și a derivatelor de sânge, tehnologia nu a atins, din păcate, acest nivel și singura modalitate de a salva alte vieți, de a produce medicamente din sânge este donarea. Este un act de binefacere dezinteresat. Prin această acțiune putem salva vieți”, a declarat deputatul Adrian Belîi.

Anual, la data de 14 iunie, este marcată Ziua mondială a donatorului de sânge. Potrivit datelor statistice, anual, în medie, sunt înregistrate peste 70 000 de donări de sânge, iar 98 dintre ele sunt făcute de voluntari.


Pub