image
Sursa foto: PG

O adolescentă a fost exploatată sexual pe internet în schimbul unui telefon; Făptașul, condamnat la 11 ani de închisoare

Un tânăr de 21 de ani din Glodeni a fost condamnat la 11 ani de pușcărie, după ce în anul 2017 a exploatat sexual în mediul online o adolescentă de 15 ani din Soroca.

Faptele au avut loc timp de două luni, în vara anului 2017, după ce inculpatul a contactat-o pe adolescentă pe internet, de pe conturi false.

„Tânărul a profitat de vârsta fragedă și vulnerabilitatea victimei, căreia i-a cerut să privească cum acesta masturba, iar în schimb urma să-i ofere un telefon de brand de lux. Adolescenta a acceptat oferta, așa cum spera să devină mai populară printre prieteni și colegi, dacă ar fi folosit un astfel de telefon. După comiterea acestei fapte ilegale, tânărul i-a cerut fetei să-i trimită imagini intime, ca să poată intra în posesia telefonului – cerință satisfăcută de adolescentă, în ultimă instanță, care i-a trimis trei imagini. Ulterior, situația a degenerat: tânărul a obligat-o să-și expună în comunicarea video cu acesta părțile intime ale corpului, după ce a amenințat-o cu trimiterea imaginilor intime primite către rudele și colegii de clasă ai acesteia. Urmare a refuzului ei, tânărul a și încercat să stabilească contact cu tatăl ei, pe internet, iar unui coleg de clasă al adolescentei i-a trimis imaginile cu pricina, fapt care i-a indus o stare suicidară”, precizează PCCOCS printr-un comunicat de presă.

Ulterior, un coleg de clasă a informat-o pe victimă despre imaginile primite și i-a recomandat să discute cu părinții și cu autoritățile, ceea ce a și făcut. Drept rezultat al investigațiilor, tânărul a fost trimis pe banca acuzaților. La moment inculpatul este în stare de arest, fiind cercetat și într-un dosar de omor, comis în perioada examinării la Curtea de Apel a dosarului privind exploatarea sexuală a adolescentei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: