image
Sursa foto: bloomberg.com

Prima vizită a conducerii FMI în Republica Moldova în acest secol; „Am două motivații majore care m-au făcut să vin aici”

Kenji Okamura, directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional, se află astăzi la Chișinău, aceasta fiind prima vizită a conducerii FMI în Republica Moldova în acest secol.

„Este o mare onoare pentru mine să mă întâlnesc cu Președintele Republicii Moldova Maia Sandu aici la Chișinău. Mă bucur mult că mă aflu aici, aceasta fiind prima vizită a conducerii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova în acest secol. Am doua motivații majore, care m-au făcut să vin aici. În primul rând, pentru a vedea aici pe loc ospitalitatea voastră extraordinară, manifestată față de refugiații ucraineni, în condițiile actuale foarte dificile. În al doilea rând, pentru a demonstra suportul nostru puternic pentru Moldova în promovarea reformelor, ca să puteți face față provocărilor”, a declarat oficialul FMI, după întrevederea cu președinta Maia Sandu.

Kenji Okamura a mai spus că intenționează să viziteze mai multe locații, să discute cu oamenii de aici ca să afle mai multe despre situația actuală și cum poate FMI să ajute Republica Moldova.

„Cel mai important - sunt aici pentru ca să vă asigur că FMI va continua să sprijine Republica Moldova și poporul ei. De asemenea, facem apel la comunitatea internațională să sprijine Moldova ca să poată face față consecințelor războiului din Ucraina”, a punctat directorul general adjunct al FMI.

Noutăţile partenerilor

comentarii: