image
Sursa foto: dse.md

10 oameni s-au înecat în bazinele acvatice de la începutul anului; IGSU a dat start campaniei de prevenire a înecurilor

Inspectoratul General pentru Situații a dat start campaniei de prevenire a înecurilor în perioada estivală. Evenimentul a fost organizat la lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău la Stația de Salvare nr.1 cu participarea conducerii IGSU și reprezentanților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

După partea oficială, salvatorii și salvamarii au desfășurat aplicații practice prin care au demonstrat la ce poate duce încălcarea regulilor de comportament pe apă.

Potrivit scenariului, o barca a traversat zona delimitată pe lac și s-a răsturnat. În consecință, persoana care era pe vas a căzut în apă și s-a scufundat la o adâncime de 4 metri. La semnalul alarmă, scafandrierii și salvamarii stației de salvare au demarat operațiunea de salvare. Persoana a fost scoasă din apă, iar angajații SMURD au oferit primul ajutor în caz de înec și au arătat manevre de resuscitare.

dse.mddse.md
dse.mddse.md
dse.mddse.md

Specialiștii IGSU au venit cu recomandări pentru oameni pentru a evită situațiile de risc. Angajații instituției recomandă ca scăldatul să fie organizat în locuri autorizate și amenajate corespunzător, să fie evitat în condiții de noapte și de timp nefavorabil.

Oamenii sunt rugați să nu consume băuturi alcoolice înainte de intra în apă, pentru a evita tragedii. O atenție aparte este acordată minorilor. Persoanele care au în grijă copii sunt îndemnați să-i monitorizeze strict și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2022 în bazinele acvatice s-au înecat zece persoane, inclusiv doi minori. Campania de prevemnire a înecurilor urmează a fi desfășurată în toată țara pe tot parcursul perioadei estivale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: