image
Sursa foto: kyivpost.com

Mihail Podoleac publică lista cu echipamentul militar de care are nevoie Ucraina

Mihail Podoleac, principalul consilier al președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski, a enumerat, într-o postare publicată pe contul său de Twitter, echipamentul militar de care mai are nevoie Ucraina pentru a opune rezistență armatei de invadatori a lui Putin.

Consilierul prezidențial declară că Ucraina este încă în așteptarea echimentului militar de care are nevoie pentru a reuși să facă față armatei ruse care poartă în prezent un război extrem de dur împotriva țării sale. Pentru a face lucrurile și mai clare, Podoleac a elaborat o listă cu tehnica pe care forțele armate ucrainene așteaptă să le fie livrată.

Lista, adresată puterilor occidentale, a fost publicată de Mihail Podoleac într-una dintre postările de pe contul său de Twitter.

„Voi fi direct - pentru a pune capăt războiului, avem nevoie de paritate în ceea ce privește armele grele: 1000 de obuziere de calibru 155 mm, 300 de lansatoare multiple de rachete, 500 de tancuri, 2000 de vehicule blindate, 1000 de drone. Pe 15 iunie, la Bruxelles, are loc întâlnirea Grupului de Contact a Miniștrilor Apărării. Așteptăm o decizie”, se arată în postarea lui Podoleac.

Noutăţile partenerilor

comentarii: