image
Sursa foto: Jurnal.md

Galina Dodon, citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire; Igor Dodon: „Lăsați-mi soția, copiii şi familia în pace”

Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova, este citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire în dosarul în care a fost reținut recent și Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon pe rețelele de socializare.

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”, a anunțat Igor Dodon.

Fostul președinte al Republicii Moldova o acuză din nou pe șefa statului că ar da indicații ca familia acestuia să fie atacată și vine cu un avertisment către Maia Sandu și procurori.

„Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate.Repet şi mă adresez din nou către Maia Sandu și procurorii săi - eliberați-vă de ura voastră și de complexele voastre în raport cu mine personal, dar lăsați-mi soția, copiii şi familia în pace. Există lucruri care nu se iartă. Şi neapărat va veni timpul când veți răspunde dur pentru aceste fărădelegi”, a scris Igor Dodon.

Precizăm că Igor Dodon este învinuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337 alin.(1) din Codul penal) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal).

Noutăţile partenerilor

comentarii: