image
Sursa foto: captură video

Marcelo, în lacrimi la despărțirea de Real Madrid: ”Am venit copil și plec bărbat”

Marcelo (34 de ani) a jucat ultimul meci pentru Real Madrid în finala Champions League 2022 cu Liverpool, scor 1-0, iar luni, 13 iunie, și-a luat la revedere de la gruparea de pe Santiago Bernabeu.

Fundașul stânga brazilian pleacă de la Real Madrid, după ce și-a mai trecut în palmares un nou trofeu Champions League cu gruparea blanco, mai exact al cincilea din carieră.

Contractul lui Marcelo cu Real Madrid se încheie la finalul lunii iunie, mai exact pe dat de 30, iar clubul madrilen a pregătit moment special pentru despărțirea de fundașul brazilian.

Concret, gruparea de pe Santiago Bernabeu a organizat o conferință de presă în care brazilianul să fie alături de familia sa, exact pe modelul despărțirilor de Iker Casillas în 2015 și Sergio Ramos în 2021. Marcelo a izbucnit în lacrimi la despărțirea de Real Madrid.

”Vreau să mulțumesc clubului, colegilor mei alături de care am avut norocul să joc în toți acești ani, antrenorilor, recuzitei care sunt ca o familie, oamenilor care lucrează aici, oamenilor de securitate, celor care lucrează în spate... Sunt oameni în spatele nostru și asta am învățat la Real Madrid.

Vreau să-i mulțumesc lui Real Madrid pentru toate acestea. M-am trezit în fiecare zi din viața mea cu bucuria de a fi în cel mai bun club din lume. Copiii mei au văzut că am putut juca pentru cel mai bun club din lume.

Vreau să-i mulțumesc soției mele, care mi-a dăruit copiii, care sunt minunați. Am format o familie împreună. Dacă sunt ceea ce sunt astăzi, este datorită ei. Mulțumesc tuturor celor care fac parte din asta. Când am plecat din Brazilia, am avut în vedere să joc într-o echipă mare și să joc în Liga Campionilor. Când am semnat cu Real Madrid, în mintea mea credeam că pot ajunge în vârf, iar acum iată-mă jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria sa.

Vreau să am o mențiune specială pentru Raúl. Când s-a născut fiul meu, tu ca căpitan m-ai învățat multe. Ne-ai dat un coș cu multe lucruri și asta nu uit. De acolo am început să te văd ca pe un exemplu și am vrut să te urmez. Astăzi plec de aici putând să spun că ai fost exemplul meu.

Plec de aici cu capul sus. Familia mea este foarte mândră de mine. Sunt norocos, tot ce am avut în viața mea a fost cu muncă, dar am avut noroc cu oamenii pe care i-am avut alături. Multumesc mult tuturor. Nu este un rămas bun, nu simt că plec din Madrid.

Când am spus că viitorul lui Real Madrid este foarte sigur, am spus că Madridul este foarte promițător, așa cum a fost întotdeauna. Îl includ pe fiul meu, care este aici. Eu am venit copil și plec ca bărbat”, a spus Marcelo, la despărțirea de Real Madrid.

Un adevărat campion cu Real Madrid, Marcelo nu duce lipsă de echipe. Acesta ar putea ajunge să se dueleze cu Sergio Ramos și Lionel Messi în Franța. De asemenea, pentru Marcelo ar exista interes și din Turcia.

Transferat în luna ianuarie a anului 2007, de la Fluminense, pentru 6,5 milioane de euro, Marcelo a devenit rapid înlocuitorul perfect pentru Roberto Carlos, un alt fundaș stânga brazilian care a făcut istorie pentru "galactici".

Marcelo a strâns în acest timp nu mai puțin de 545 de partide pentru formația blanco, perioadă în care a contribuit la 141 de goluri.

Brazilianul își încheie aventura la Real Madrid cu 25 de trofee, dintre care 5 dintre acestea de Champions League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: