image
Sursa foto: border.gov.md

Șofer, prins de poliție cu permisul de conducere falsificat de șase ani

„Mai multe elemente din permisul de conducere sunt falsificate” este concluzia primară a polițiștilor de frontieră în cazul unui șofer moldovean, care revenea acasă din străinătate.

Astăzi, 12 iunie 2022, în punctul de trecere a frontierei Costești s-a prezentat în fluxul de călători moldoveanul de 46 de ani, cu viza de domiciliu în regiunea transnistreană. Acesta se afla la volanul unui Renault, înmatriculat în Polonia. La controlul documentelor, șoferul a prezentat printre documentele de călătorie și permisul de conducere, care ar fi eliberat în anul 2016 de către autoritățile ucrainene. Cercetarea permisului cu ajutorul tehnicii din dotare, polițiștii de frontieră au stabilit că nu este unul autentic, fiind observați indici de falsificare.

La cele depistate, cetățeanul nu ar cunoaște, susținând că l-a obținut pe căi legale.

În vederea elucidării circumstanțelor, polițiștii de frontieră din Direcția regională nord vor continua cercetările. Permisul falsificat a fost ridicat și va fi transmis către colegii de la laboratorul criminalistic din IGPF, pentru efectuarea expertizei. În dependență de rezultat vor fi luate măsurile ce se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: