image
Sursa foto: Profimedia

FOTO // S-a deschis primul McDonald’s pe stil rusesc

Primul restaurant deschis este chiar în piața Pușkin de la Moscova, adică exact unde se deschidea primul McDonald's din Rusia în urmă cu 32 de ani.

Firma s-a retras din Rusia la fel ca alte câteva sute de companii străine, așa că rușii încearcă să înlocuiască produsele occidentale cu surogate inventate din mers, inclusiv prin revitalizarea unor mărci rusești vechi de automobile ca Lada și Moskvici.

McDonald's a plecat din Rusia după 30 de ani

McDonald's și-a întrerupt temporar activitatea în luna martie, la mai puțin de două săptămâni de la prima zi a invaziei rusești a Ucrainei.

Ulterior, luna trecută, compania americană a anunțat că iese de pe piața rusească ca urmare a crizei umanitare provocate de această țară prin războiul pornit împotriva Ucrainei.

A anunțat, de asemenea, că Alexander Govor, care se ocupa de 25 de restaurante McDonald's din Siberia va prelua restaurantele. Conform aranjamentelui stabilit, McDonald's își păstrează marca înregistrată în Rusia și are opțiunea de a-și recumpăra restaurantele pe parcursul următorilor 15 ani.

McDonald's a funcționat în Rusia vreme de 30 de ani până la anunțul plecării. Primul restaurant s-a deschis în ianuarie 1990, la Moscova, un moment cheie în deschiderea economiei Uniunii Sovietice, cu puțin timp înainte de prăbușirea acesteia.

ProfimediaProfimedia
ProfimediaAn employee cleans a self-ordering machine at the Russian version of a former McDonald's restaurant before the opening ceremony, in Moscow on June 12, 2022.,Image: 699015493, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
ProfimediaEmployees cook in the Russian version of a former McDonald's restaurant before the opening ceremony, in Moscow on June 12, 2022.,Image: 699016334, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
ProfimediaAn employee stands in front of the menu counter of the Russian version of a former McDonald's restaurant before the opening ceremony, in Moscow on June 12, 2022.,Image: 699016253, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: