image
Sursa foto: AFP

Ministrul Letoniei, mesaj de felicitare de Ziua Rusiei: „Vă urez înfrângere în războiul agresiv început în Ucraina”

Ministrul de Externe al Letoniei a adresat un altfel de mesaj de felicitare Rusiei cu ocazia sărbătorii naționale a acestei țări, aniversată astăzi, 12 iunie, dorindu-i ca aceasta să „construiască o țară democratică”.

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Twitter, Edgars Rinkēvičs, Ministrul de Externe de la Riga a felicitat Federația Rusă cu ocazia zilei de astăzi, când aceasta își sărbătorește ziua națională. Ministrul i-a urat Rusiei înfrângere în războiul nedrept pe care aceasta l-a declanșat împotriva statului vecin, Ucraina, dar și să renunțe la ambițiile de tip imperialist, reușind într-un final să consolideze un stat modern și democrat.

„Vă urez înfrângere în războiul agresiv început în Ucraina, renunțarea la tendințele imperialiste și construirea unei țări moderne și democrate”, se arată în postarea de pe Twitter a lui Edgars Rinkēvičs.

Mesajul a fost lansat în contextul în care astăzi, 12 iunie, Federația Rusă celebrează Ziua Națională, sărbătoare ce a fost adoptată pe 12 iunie 1990 în Declarația privind Suveranitatea țării și a primit denumirea oficială de „Ziua Rusiei” în 2002, fiind de atunci marcată în întreaga țară. Totodată, în mai multe regiuni din Ucraina, astăzi ocupate de forțele ruse, în special în cele din sud, precum Herson, locuitorii au relatat cum noile autorități pro-ruse au organizat diferite manifestații pentru serbarea „Zilei Rusiei”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: