Războiul din Ucraina. Moscova a anunțat că armata rusă a „distrus depozitul cu arme occidentale”

12 Iun. 2022, 20:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Iun. 2022, 20:06 // Actual //  Lupu Eduard

Războiul din Ucraina. Rusia a „distrus” un mare depozit de arme occidentale. Forțele ruse au tras cu rachete de croazieră Kalibr pentru a distruge un mare depozit cu arme americane și europene în regiunea Ternopil din Ucraina, a informat agenția de știri Interfax, citând Ministerul rus al Apărării.

Forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr pentru a distruge un mare depozit, din regiunea ucraineană Ternopil (vest), unde se află arme americane şi europene, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus.

Un oficial din regiunea de sud a Ucrainei spune că forțele de la Kiev sunt „fără muniție”, iar trupele ruse pregătesc o nouă ofensivă împotriva orașului Sloviansk, anunță armata ucraineană. Ucraina spune că aproximativ 800 de oameni se ascund în orașul asediat Severodonețk.

Armata rusă a doborât trei avioane de vânătoare Su-25 ale forţelor ucrainene în apropierea oraşelor Doneţk şi Harkov

Ministerul Apărării britanic a afirmat, pe Twitter, că Rusia îşi foloseşte superioritatea numerică a trupelor şi a pieselor de artilerie pentru a cuceri gradual teritorii în oraşul ucrainean Severodoneţk şi în jurul acestuia.

Pe de altă parte, ministrul adjunct de externe ucrainean Dmitro Senik a informat că ţara sa a stabilit două rute prin Polonia şi România pentru a-şi exporta cerealele şi a reuşit astfel să evite o criză alimentară globală.

Senik a subliniat că securitatea alimentară mondială este expusă riscurilor întrucât invazia militară rusă în Ucraina a oprit exporturile ucrainene de cereale prin porturile de la Marea Neagră. Ucraina este al patrulea exportator de cereale din lume şi în prezent are aproximativ 30 de milioane de tone de cereale care aşteaptă să fie exportate.

Rusia a trecut la arme capabile să provoace victime în masă

Oficialii ucraineni și britanici au avertizat că forțele ruse se bazează pe arme capabile să provoace victime în masă, în timp ce încearcă să facă progrese în capturarea estului Ucrainei, iar luptele aprige și prelungite epuizează resursele de ambele părți.

Bombardierele ruse au lansat probabil rachete anti-navă grele din perioada anilor 1960 în Ucraina, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie. Rachetele Kh-22 au fost concepute în primul rând pentru a distruge portavioanele folosind un focos nuclear. Când sunt folosite în atacuri la sol cu ​​focoase convenționale, acestea „sunt foarte inexacte și, prin urmare, pot provoca daune colaterale grave și victime”, a spus ministerul.

Ambele părți au cheltuit cantități mari de armament în ceea ce a devenit un război de uzură pentru regiunea de est a minelor de cărbune și a fabricilor cunoscute sub numele de Donbas, punând presiuni uriașe asupra resurselor și stocurilor lor.

Rusia folosește probabil rachete anti-navă de 5,5 tone, deoarece nu dispune de rachete moderne mai precise, a spus ministerul britanic. Nu a oferit detalii despre locul exact despre care se crede că au fost desfășurate astfel de rachete, informează Reuters.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău