image
Sursa foto: jurnal.md

Două persoane s-au prezentat cu acte false la hotar; Au achitat bani grei intermediarilor

Poliția de frontieră a depistat două persoane cu acte false la punctele de trecere a frontierei. Cei doi bărbați sunt originari din Republica Moldova și Ucraina.

Șoferul ucrainean în vârstă de 42 de ani a prezentat un permisu de conducere internațional, dar în urma unui control mai riguros acesta s-a dovedit a fi fals. Șoferul a declarat că și-a perfectat documentul în baza unui permis de conducere autentic prin intermediul unei agenții contra sumei de 500 de euro. 

Într-un alt caz, un tânăr de 34 de ani, originar din raionul Criuleni, este cercetat pentru deținerea unei cărți de identitate românești falsificate. Tânărul se deplasa ca pasager al unei curse spre Germania și în cadrul controlului suplimentar a fost depistat documentul cu pricina. 

Audiat, bărbatul a menționat că a intrat în posesia actului cu ajutorul unui cunoscut și că a achitat pentru document 150 de euro. Cu ajutorul acestui act călătorul spera să ajungă să se angajeze la muncă peste hotare.

Ambele documente au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora.

Autoritățile de frontieră anunță că vor continua cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: