image
Sursa foto: Profimedia

Moscova le eliberează pașapoarte rusești locuitorilor din Melitopol și Herson, aflate temporar sub ocupație rusă

În regiunile ucraienene, temporar ocupate de trupele militare ruse, administrațiile instituite de aceștia au început să le ofere locuitorilor pașapoarte ale Federației Ruse.

Primele pașapoarte au fost împărțite la Herson și Melitopol. Anunțul a fost făcut de Vladimir Rogov, unul din colaboranții pro-ruși din Zaporojie.

„Astăzi, la Melitopol, s-a desfășurat ceremonia de eliberare a pașapoartelor rusești”, a relatat agenția oficială rusă Tass, citată de Unian. Anterior, același Rogov anunța că până la data de 6 iunie, peste 70 000 de locuitori din Zaporojie ar fi depus actele pentru obținerea cetățeniei ruse.

Și la Herson, Vladimir Saldo, un alt colaborant pro-rus, a anunțat că li s-a oferit pașapoarte rusești la 23 de persoane.

La 25 mai, liderul de la Moscova, Vladimir Putin, a semnat un decret în baza căruia locuitorilor din regiunile Zaporojie și Herson urma să li se elibereze pașaparte rusești, conform unei proceduri simplificate de acordare a cetățeniei Federației Ruse.

Precizăm că azi armata ucraineană a început contraofensiva împotriva forțelor ruse de ocupație din Herson în direcția a trei localități Alexandrovka, Kiseliovka și Soldatskoe, anunță Consiliul orășenesc Herson, instituție legală, subordonat autorităților ucrainene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: