Primele declarații ale lui Ion Harghel, după percheziții: „Nu am niciun statut în dosarul kuliok”

Bloggerul Ion Harghel a fost venit cu o reacție, după perchezițiile care au avut loc astăzi în dosarul Kuliokului. Acesta scrie că nu are niciun statut în cadrul acestui dosar penal și că „pentru suprimarea oricăror suspiciuni, benevol a predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul”. 

Foto: telegram/RadarPolitic

„Tangența cu așa-numitul dosar "kuliok" constă în aceea că în 2019, când au apărut prima dată imaginile video cu Dodon și Plahotniuc, după cum se cunoaște, activam în PDM.

La ridicarea imaginilor video de către procurori în acea perioadă, eu mă aflam la sediul PDM”, scrie acesta.

Harghel mai bănuiește că perchezițiile s-au efectuat cu scopul de a căuta informații relevante pentru dosarul „kuliok”, însă „conținutul dispozitivelor sale le consideră ca fiind absolut irelevant pentru respectiva cauză penală”.

„Nu am nici un statut în cadrul acestui dosar penal. Pentru suprimarea oricăror suspiciuni, benevol am predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul. La ei a mers și toată arhiva mea personală din tinerețe și până în prezent. Conținutul dispozitivelor mele eu îl consider ca fiind absolut irelevant pentru respectiva cauză penală. Sper să primesc dispozitivele date cât mai curând posibil înapoi. 

După cum v-am anunțat aici anterior, am fost atenționat că voi avea parte de așa "onoare". Totuși la moment nu pot să spun dacă este sau nu vreo legătură între atenționările primite și această percheziție. Am văzut astăzi aplauze. Cu toate că și eu vă iubesc, vă dau o veste proastă, sunt un om liber, am fost și așa voi fi. Cum a spus Mihai Popșoi, justiția a început să lucreze”, a adăugat acesta.

Procurorii au descins cu percheziții în această dimineață la domiciliul lui Ion Harghel. Acțiunile au loc în dosarul „kuliokului”. 


Pub