image
Sursa foto: facebook Naval Air Facility El Centro

Un elicopter militar s-a prăbuşit în California: Este al doilea accident aviatic în 48 de ore

Un elicopter militar s-a prăbuşit în California joi după-amiază, fiind al doilea accident de acest gen în doar 48 de ore, au declarat oficiali americani. Cei patru membri ai echipajului au supraviețuit.

Un reprezentant al Departamentului de Pompieri a declarat pentru Los Angeles Times că pompierii au fost chemaţi joi la ora 17:43 (00:43 GMT vineri) pe autostrada 78, în apropiere de Palo Verde, pentru a interveni în cazul unei aeronave militare prăbuşite.

Personal militar s-a deplasat, de asemenea la faţa locului. "Am primit informaţii că o aeronavă militară s-a prăbuşit la circa 60 de km nord de Yuma, Arizona", potrivit unui comunicat al Naval Air Facility El Centro, postat pe Facebook.

Ulterior, au fost transmise informații că aeronava este un elicopter al Marinei SUA iar accidentul s-a produs pe un poligon de antrenament. Toți cei patru membri ai echipajului au supraviețuit. Unul dintre ei a fost dus la un spital local, dar rănile suferite nu îi pun viața în pericol.

Miercuri, un aparat de tip MV-22B Osprey care participa la o misiune de antrenament s-a prăbuşit în sudul Californiei, în apropiere de Glamis, la 35 km de frontiera mexicană. Toţi cei cinci puşcaşi marini aflaţi la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: