image
Sursa foto: jurnal.md

BAC 2022: Mii de elevi cer acceptarea a două variante de răspuns la un subiect la engleză; „A avut o formulare confuză”

Mai mulți elevi care au avut de susținut astăzi, 10 iunie, examenul de bacalaureat la limba engleză au inițiat o petiție, cerând Ministerului Educației și Cercetării și Agenției pentru Curricula și Evaluare să accepte două variante de răspuns. Și asta pentru că unul dintre subiecte a avut o formulare confuză, susțin elevii.

Punctul vizat sună în felul următor: „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city”.

„Subiectul 3 a avut o formulare confuză și abstractă. Testul este conceput pentru un elev cu nivel mediu. În școală toți învață o traducere a cuvintelor pentru a ajunge la BAC cu cerințe și expresii care de fapt în nivele mai superioare au alte înțelesuri. În jur de 90% din elevi au înțeles capitala, deși lexemul "but" în acest context înlocuia cuvântul "except". Pentru claritatea faptelor, dorim să efectuați o statistica în cadrul testului, iar mai apoi, să acceptați ambele variante de răspuns (atât oraș, cât și capitala) în baza baremului aprobat și a cerințelor impuse”, se spune în petiție.

În câteva ore, petiția a adunat peste 3 mii de semnături.

Ministerul Educației nu a venit deocamdată cu o reacție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: