image
Sursa foto: fmf.md

Naționala Moldovei, învinsă de Letonia cu 4-2

Naționala Moldovei a fost învinsă de Letonia cu 4-2 în cel de-al treilea meci din grupa D1 a Ligii Națiunilor, ediția 2022/23. Ion Nicolaescu a deschis scorul în minutul 6, din penalty, acordat pentru un fault al lui Ciganiks asupra lui Sergiu Platica. Este a 7-a reușită a lui Nicolaescu pentru tricolori.

În minutul 18 letonii au egalat la unu prin Gutkovskis, întrerupând astfel seria meciurilor fără gol primit al portarului Dorian Railean. Goalkeeperul nostru a adunat 319 minute fără gol primit, acesta fiind al treilea rezultat din istoria Naționalei noastre.

În minutul 26, Ikaunieks a înscris pentru 1-2, acesta fiind și scorul primei reprize. În minutul 53, Nichita Moțpan a intrat pe teren în locul lui Mihail Platică, aceasta fiind partida de debut pentru tricolori a talentatului mijlocaș de la CSF Bălți.

Iar peste 11 minute Moțpan a înscris cu capul pentru 2-3, după centrarea bună a lui Vadim Rață. A debutat pentru tricolori și atacantul Andrei Cobeț.

Echipa antrenată de Serghei Cleșcenco, cu 4 puncte, se află în continuare pe locul 2 în clasamentul grupei D1. Conduce Letonia, cu 9 puncte, Andorra are 1 punct, iar Liechtenstein – 0. Pentru tricolori urmează meciul cu Andorra, care va avea loc pe 14 iunie la stadionul Zimbru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: