Guvernul Ucrainei: Rusia a pierdut foarte mulţi soldaţi. Cadavrele sunt într-o fabrică de carne transformată în morgă

10 Iun. 2022, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Iun. 2022, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Ucraina susţine că armata rusă a pierdut atât de mulţi soldaţi încât a rămas fără spaţiu de stocare a morţilor în oraşul ocupat Melitopol, a raportat Business Insider.

Un comunicat de presă al diviziei de informaţii a ministerului ucrainean al apărării afirma joi că ruşii caută „frigidere suplimentare” pentru a depozita cadavrele soldaţilor morţi, după ce aceştia au rămas fără spaţiu într-o fabrică de ambalare a cărnii devenită morgă.

„Administraţia de ocupaţie a oraşului Melitopol caută urgent congelatoare şi frigidere industriale suplimentare. Se ştie că uzina de ambalare a cărnii din oraş, care a fost transformată în morgă, este deja complet plină cu cadavrele ocupanţilor ucişi”, se arată în declaraţia ministerului ucrainean al apărării.

Guvernul Ucrainei susţine că ministerul rus a început reutilizarea fabricii de ambalare a cărnii pe 6 iunie, transformând-o în morgă. Conform ucrainenilor, proprietarii fabricii de ambalare a cărnii au fost informaţi că vor trebui să predea instalaţia gratuit pentru a păstra cadavrele ruşilor căzuţi.

Potrivit oficialilor ucraineni, cadavrele ruseşti sunt aduse la uzina de ambalare a cărnii din afara oraşului Melitopol. Ucrainenii au spus că aceşti soldaţi au murit probabil în lupte aprige în apropierea oraşelor Polohy şi Huliaipole din regiunea de sud-est Zaporizhzhia.

„Aceste evenimente sunt asociate cu pierderi grele ale ocupanţilor”, a scris Ministerul Apărării ucrainean. „În plus, păstrarea pe termen lung a cadavrelor celor ucişi se datorează intenţiilor conducerii ruse de a ascunde amploarea reală a pierderilor de electoratul rus”.

Această informaţie oferită de guvernul ucrainean vine la doar o săptămână după ce Putin a ordonat ca peste 134.500 de recruţi să se alăture armatei ruse.

Forţele ruse au ocupat Melitopolul în februarie. De atunci a fost sub controlul Kremlinului, deşi ruşii se confruntă cu o rezistenţă continuă din partea locuitorilor ucraineni ai oraşului.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău