‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFederația Națională a Fermierilor a organizat ședința consiliului de administrare

Federația Națională a Fermierilor a organizat ședința consiliului de administrare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe data de 9 iunie la sediul central al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Chișinău a avut loc Ședința Consiliului de Administrare al FNFM cu participarea Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a membrilor Consiliului de Administrație al FNFM și stafful Central.

În cadrul întrunirii, fermierii au avut ocazia să îi adreseze Ministrului mai multe întrebări referitoare la situația dificilă din agricultură și problemele cu care se confruntă pentru a identifica soluții cat mai curând posibil.

Potrivit acestora, într-o situație grea se află sectorul zootehnic din țara noastră. Producătorii de lapte au nevoie de subvenții pentru a-și putea asigura fermele cu cele necesare și mai ales, cu furaje.

În acest sens, Ministrul a dat asigurări că se întreprind toate măsurile necesare și se depun eforturi deosebite pentru a-i asigura pe producătorii de lapte cu cele necesare, astfel încât să își dezvolte activitatea. Totodată, acesta a precizat că este nevoie și de asocierea producătorilor din sectorul zootehnic.

S-a vorbit și despre Fondul de subvenționare a agriculturii și mediului rural care a crescut în acest an până la 1,75 de miliarde de lei. Potrivit ministrului, noul regulament de subvenționare, aprobat de executiv pe 4 aprilie, facilitează accesul la sursele fondului și este ajustat la necesitățile stringente ale producătorilor agricoli.

Fermierii sociltă și subvenții pentru tinerii fermieri, a celor mici și a femeilor în agricultură și acesta rămâne a fi un obiectiv important pentru minister.

‹ adv ›

Cu privire la îngrijorările în privința crizei alimentare, Viorel Gherciu a specificat că:

„Am elaborat Strategia de Securitate Alimentară a Moldovei care include un șir de măsuri necesare de întreprins pentru a monitoriza corect stocurile și necesarul ca să asigurăm securitatea alimentară a țării. De asemenea, inclusiv și monitorizarea prețurilor, monitorizarea adaosului comercial la produsele sociale importante”, a mai reiterat ministrul.

Federația Națională a Fermierilor menționează că va monitoriza și în continuare situația din domeniul agricol, menținând o relație îndeaproape cu toți membrii săi, având grijă să-i informeze cu privire la toate noutățile sau schimbările ce au loc în sector.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›