image
Sursa foto: Profimedia

Ecuador, la un pas să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar: ”Decizia FIFA pare iminentă”. Cine ar urma să-i ia locul

Echipa natională a Ecuadorului este la un pas să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar, după ce FIFA a deschis o procedură disciplinară.

Se pare că s-au confirmat acuzaţiile privind posibila falsificare a documentelor care îi acordă cetăţenia ecuadoriană fundașului Byron Castillo, care, de fapt, s-a născut în Columbia, iar, potrivit Mundo Deportivo, FIFA va anunța oficial în următoarele zile excluderea reprezentativei Ecuadorului de la Campionatul Mondial de la finalul acestui an.

”După dovezile prezentate celui mai înalt organism din fotbalul mondial, excluderea Ecuadorului pare iminentă”, scrie sursa menționată anterior.

În locul Ecuadorului, la Cupa Mondială va merge Chile, care s-a clasat pe locul șapte din zece echipe în preliminariile din zona America de Sud. Chiar dacă Peru și Columbia au ocupat pozițiile cinci și șase, selecționata lui Vidal și Sanchez este favorită să ia parte la CM. Motivul?

Byron Castillo (23 de ani) a evoluat în ambele meciuri din calificări contra lui Chile, iar FIFA, cel mai probabil, va decide ca Ecuador să piardă cele două jocuri cu 0-3, iar Chile va depăși astfel în clasament Peru și Columbia.

Federaţia chiliană, cea care l-a denunțat la FIFA pe Castillo, a reușit să dovedească faptul că jucătorul s-a născut în Tumaco (Columbia) și şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador), pentru a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: