image
Sursa foto: G4Media.ro

600 de euro mită pentru a nu înrola un recrut în serviciul militar: Un subofițer INSP, reținut pentru trafic de influență

Un subofițer superior al Serviciului patrulare al Secției Securitate publică al Inspectoratului de poliție Fălești al IGP al MAI a fost reținut, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Ca urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că la sfârșitul anului 2021 polițistul a susținut că are influență, prin intermediul unui angajat al Secției administrativ-militare Bălți, asupra persoanelor publice din cadrul Secției administrativ-militare Fălești și Bălți, pentru a-i determina pe aceștia la neînrolarea în serviciul militar în cadrul Armatei Naționale a unui recrut, pentru care fapt, prin intermediul vecinului ultimului, polițistul a pretins și a primit mijloace bănești în sumă de 600 de euro.

Fapta polițistului reținut a fost calificată drept trafic de influență, prevăzută de art. 326 alin.(1) Cod penal.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii nominalizate, polițistul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 100 000 de lei la 150 000 de lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

La moment polițistul reținut a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 ore, urmând a se decide asupra măsurii preventive.

Noutăţile partenerilor

comentarii: