image
Sursa foto: Jurnal TV

VIDEO: Deputat PAS, despre deficitul de motorină: „Are legătură cu războiul din Ucraina”; Ce acțiuni întreprind autoritățile

Deficitul de motorină de pe teritoriul Republicii Moldova este generat și de războiul din Ucraina. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS, Dan Perciun, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Deficitul de motorină are legătură cu războiul din Ucraina.Toată tehnica militară consumă motorină. Prețul la motorină în Ucraina este mult mai atractiv și acest lucru crează o problemă pentru Republica Moldova. Importatorii se reorientează și totodată fac presiuni asupra ANRE pentru a le oferi o marjă mai mare”, a spus Dan Perciun.

Deputatul a mai precizat că la momentul actual pe teritoriul RM există rezerve de motorină, dar acestea nu sunt mari.

Reieșind din această situație Comisia pentru Situații Excepționale urma să adopte o decizie privind obligativitatea deținerii unor stocuri pentru cel puțin șapte zile. „Există și o problemă logistică, legată de portul de la Giurgiulesti care a devenit un hub pentru Ucraina și, ca rezultat, azi, CSE a decis ca importul de motorină pentru RM să fie prioritar” .

Deputatul a mai anunțat că de ieri Serviciul Vamal, primește de la importatori, prin ANRE sau MIDR lista camioanelor care transportă carburanți și acestea trec în mod prioritar. „Pe aceste două dimensiuni se intervine pentru a soluționa problema asigurării cu motorină și a fluidiza traficul”, a mai spus Dan Perciun.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: