Cozile interminabile de camioane de la frontieră, separate de transportul pentru pasageri: A fost aplicat un marcaj temporar

Centrul unic de comandă al MAI a aprobat setul de măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului rutier de pasageri în adiacentul punctelor de trecere ale graniței. Astfel, s-a decis aplicarea unui marcaj temporar la punctele de trecere a frontierei.

Foto: Poliția de Frontieră

„Scopul acestei măsuri este de a ușura accesul transportului de pasageri spre PTF și de a nu admite formarea ambuteiajelor din cauza numărului sporit al unităților de transport de mărfuri ce așteaptă controlul vamal.

Primele marcaje au fost deja aplicate în adiacentul PTF Leușeni, urmând ca asemenea marcaje să fie aplicate și la alte puncte de trecere a frontierei de stat aglomerate”, informează poliția de frontieră.

Conducătorii de autovehicule, implicați în traversarea frontierei de stat, sunt rugați să respecte indicațiile agenților de patrulare, „ei sunt acolo pentru securitatea comunitară”.

Acum două zile, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne și-au mobilizat efectivul de personal, pentru a oferi tot suportul în ameliorarea procesului de gestiune a cozilor de tiruri, ce tranzitează R. Moldova spre direcția UE. Astfel, MAI a anunțat activitățile implementate pentru fluidizarea fluxului de transport de mărfuri și de a preveni perturbarea ordinii publice în zonele limitrofe punctelor vamale.

Șoferii de TIR-uri care stau în cozi kilometrice la granița cu România vor beneficia de asistență medicală din partea angajații SMURD ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații centrelor medicale ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Unui șofer de TIR moldovean în vârstă de 62 de ani i s-a făcut rău în timp ce aștepta să treacă de controlul din vama Albita și, deși un echipaj medical solicitat prin 112 l-a preluat, l-a adus la spitalul Huși, iar apoi s-a încercat transferul cât mai urgent la Iași, bărbatul a decedat în autospecială, pe la jumătate de drum.


Pub