Comunicat de presă - KMG, o nouă echipă de conducere pentru KMG International

Compania națională petrol și gaze din Kazahastan - KazMunayGas (KMG) își consolidează prezența și perspectivele de dezvoltare în regiunea Mării Negre prin numirea lui Ilyas Kuldzhanov în funcția de director general executiv al KMG International (KMGI) și a lui Azamat Zhangulov - noul președinte al Consiliului de Administrație al KMGI. KMG este unicul acționar al Grupului KMG International.

Foto: KMG Group

Azamat Zhangulov are o vastă experiență de peste 20 de ani în industria petrolului și gazelor. În perioada 2012 – 2016, acesta a ocupat funcția de vicepreședinte senior al KMG International, iar parcursul său profesional include diferite pozitii de conducere în cadrul KMG Group.


Absolvent al Academiei de Management a Statului Kazahstan, cu specializare în Economie Internațională, acesta a deținut în perioada 2012 – 2016 funcția de prim vicepreşedinte al KMG International, poziție din care a supervizat implementarea strategiei pe termen lung a Grupului, dezvoltată în concordanță cu obiectivele de business ale acționarului unic, KazMunayGas.

Ilyas Kuldzhanov activează de peste un deceniu în sectorul de petrol și gaze, ocupând anterior diferite funcții de conducere în cadrul Fondului Suveran de Investiții al statului kazah – Samruk - Kazyna, KazMunayGas, Petroleum Operating si Spectrum Geo. De asemenea, acesta a fost în perioada 2013 – 2014 consilier al directorului general al KMG International, fiind familiarizat atât cu activitățile și operațiunile Grupului, dar și cu particularitățile sectorului de profil din România și regiune.



Ilyas Kuldzhanov a absolvit Universitatea de Stat din Omsk – specializare Afaceri Internationale, Universitatea de Stat din Moscova – specializare Relații Internaționale, Universitatea Tehnică Kazah-Britanică – specializare Ingineria Petrolului si urmează in prezent studiile doctorale, în același domeniu, la Universitatea Nazarbayev din Nur-Sultan, Kazahstan.

KMG International, cu sediul în Amsterdam (Țările de Jos), își desfășoară principalele operațiuni în Europa de Est și Asia Centrală.

Cu aproximativ 6.000 de angajați, principalele activități derulate de Grup constau în operațiuni comerciale majore cu petrol și produse petroliere (trading), rafinare și petrochimie, distribuție (retail) și marketing, precum și alte servicii în domeniul petrolului, foraj de puțuri și servicii industriale integrate - EPCM (inginerie, achiziții, construcții și management de proiect).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare și complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă rețea de distribuție carburanți în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria și Georgia), cât și prin diverși parteneri din regiunea Europei Centrale și de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice

KMG international


// console.log('no ads situation')