Scandal la CMC: - Dacă nu era Suvorov, ați fi fost eunuci la musulmani. - La Costiujeni este și Napoleon, și Kutuzov, putem să-i găsim loc și lui Klimenko

Ceartă la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Subiectul cu privire la atribuirea denumirii „Alexandr Suvorov”scuarului amplasat în perimetrul străzilor Sfântul Andrei-Zamfir-Ion Pruncul a fost mărul discordiei între aleșii locali.

Foto: captura ecran

Președintele ședinței de astăzi a CMC, Corneliu Pântea, a declarat că subiectul respectiv nu se poate regăsi pe ordinea de zi.

Autorul proiectului, Valeri Klimenko, nu i-a permis să-și încheie gândul. „De ce domnul Pîntea, care nu are nicio atribuție la acest proiect, este îngrijorat? Pe piatra funerară de la mormântul lui Suvorov scrie doar un cuvânt – Suvorov. Acesta este suficient pentru toți, ca să înțeleagă ce personalitate este îngropată. Dacă nu ar fi fost Suvorov, nu ar fi existat astăzi țări precum România, Bulgaria, Moldova și tot ce e posibil că domnul Pîntea ar fi alergat astăzi la vreun musulman în calitate de servitor sau eunuc și nu ar fi condus azi ședința CMC. Așa că voi puteți face orice doriți, dar Suvorov a fost, este și va fi, iar voi, cei care vei vota pentru scoaterea subiectului de pe ordinea de zi, sunteți niște pigmei cărora și generația actuală și cele viitoare vă vor scuipa în spate”, a declarat consilierul din Partidul Șor.

„Domnule Klimenko, o să vă dau o replică. Noi avem o instituție în orășelul Codru, care se mai numește Costiujeni. Acolo este și Napoleon, și Kutuzov, putem să-i găsim loc și lui Suvorov, și lui Klimenko dacă trebuie. Eu vă rog, domnule Klimenko, abțineți-vă”, i-a răspuns Corneliu Pântea.

„Tu cum ai fost analfabet, un om lipsit de inteligență, așa și ai rămas”, a continuat cu insultele Klimenko.

În cadrul procesului de votare, 22 de aleși locali au votat pentru excluderea de pe ordinea de zi a subiectului respectiv.

Consilierul Șor Serghei Burgudji a venit și el cu o reacție: „Creați un precedent pentru dezbinarea CMC, încercați să faceți haos, exact ca în Parlamentul RM. Vă rog să vă abțineți, vrem stabilitate în Chișinău. Primiți un cartonaș verde din partea noastră”.

„Proiectul nu are avizul celei mai importante comisii - Comisia pentru reglementarea denumirilor urbane. Domnul Klimenko știe foarte bine că acest proiect a fost trimis la reexaminare acolo. În afară de aceasta, îi avem la rând pe Matcovschi, Dabija și ei stau cuminți și așteaptă. Dar cu includerea lui Suvorov pe ordinea de zi s-a procedat exact așa cum a procedat Rusia pe 24 februarie cu Ucraina. Cum a intrat Rusia în Ucraina așa vrea și Suvorov să intre în Chișinău. Haideți să respectăm legea”, a explicat Pântea.




Pub