Cu ambulanța ticsită cu armament: Un elvețian și-a luat cinci pasageri și s-a pornit în Ucraina. Polițiștii moldoveni i-au confiscat echipamentul militar

O ambulanță, cu numere de înmatriculare din Marea Britanie, cu cetățeni străini la bord, care nu prezentau semne de boală, a ajuns aseară, 8 iunie, la punctul de frontieră de la Palanca. La volan era un cetățean al Elveției, iar pasageri – o familie de cetățeni ai israelului, doi maturi și trei minori. „Niciunul nu prezenta semne de boală, motiv pentru care polițiștii eu extins controlul, depistând mai multe echipamente militare”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Foto: border.gov.md

„În ambulanță s-au depistat un pistol cu cal. 9mm, 45 de cartușe, cinci stații radio, o husă pentru pistol care se prinde la picior, o cască balistică de protecție nivel 3A și două veste tactice cu două plăci ceramice anti-glonț. Șoferul mașinii a declarat că este paramedic de profesie și intenționa să ajungă la Nicolaev,Ucraina pentru a oferi ajutor medical răniților, iar echipamentul depistat îi aparține și este pentru protecția personală. El ar fi declarat că nu a știut că este interzisă trecerea astfel de bunuri peste frontiera de stat. La audieri, cetățenii israelieni au comunicat că aflaseră, prin intermediul unui grup de voluntari, că elvețianul pleacă în Ucraina și au rugat să fie luați până la Odesa, în calitate de pasageri”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

Într-un final, organele de drept au autorizat trecerea frontierei de stat a cetățenilor străini, însă nu înainte de a le ridica echipamentul și arma. Bunurile au fost transmise la expertiză.

În funcție de rezultat, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST vor putea stabili încadrarea juridică a faptei.


Pub