(video) „Poliția, deschideți, vă rog”. Momentul în care procurorii descind cu percheziții în apartamentul bărbatului suspectat de propagarea războiului

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice imaginile video de la perchezițiile efectuate în această dimineață, într-un caz de propagare a războiului, în Republica Moldova.

Foto: captura ecran

Perchezițiile au fost efectuate de reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA). În documentarea cazului a flost implicat și Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS).

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat mai multe documente, dar și cuțite la domiciliul persoanei suspecte.

Bărbatul a fost reținut și dus la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru audieri.



„În cadrul investigațiilor desfășurate, s-a constatat că bănuitul în condițiile stării de urgență instituită în contextul conflictului regional armat declanșat în Republica Ucraina, prin intermediul canalelor de comunicații, gestionate și administrate de către acesta, a publicat și răspândit sistematic elemente propagandistice care justifică agresiunea militară asupra Ucrainei, utilizarea cărora sunt interzise legal pe teritoriul Republicii Moldova, plasând sistematic informații și discursuri publice ce incită la ură și război”, anunță PG.


Pub