Cine este bărbatul reținut de SIS pentru propagarea războiului: Este jurnalist și redactor al unui site de știri

Bărbatul reținut în această dimineață de către serviciile speciale, fiind acuzat de propagarea războiului, este jurnalist, redactor al site-ului gagauznews. Nikolai Kostîrki s-a trezit în această dimineață cu procurorii și SIS la ușă, scrie gagauzinfo.md.

Foto: Nikolai Kostîrki/gagauzinfo.md

Potrivit organelor de drept, Kostîrki, prin intermediul paginilor resurselor media de pe rețelele de socializare, pe care le administra, în mod „sistematic disemina elemente de propagandă îndreptate spre susținerea agresiunii militare la adresa Ucrainei, publicând îndemnuri la ură și război”.

Nikolai Kostîrki este redactor la site-ul gagauznews, autor al proiectului „Случайный корреспондент” (n.n. Corespondent, din întâmplare).

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice imaginile video de la perchezițiile efectuate în această dimineață, într-un caz de propagare a războiului, în Republica Moldova. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat mai multe documente, dar și cuțite la domiciliul persoanei suspecte.

Suspectul a fost reținut și dus la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru audieri.

Bărbatul este suspectat de propagarea războiului și acțiuni intenționate îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase, infracțiuni prevăzute de art. art.140 alin. (1) și 346 din Codul penal al Republicii Moldova.


Pub