Fracțiunea BCS a inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului finanțelor

Petru Burduja
Foto: captură ecran

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a inițiat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, o moțiune simplă împotriva ministrului finanțelor, Dumitru Budianschi.

Deputatul Petru Burduja a dat citire textului moțiunii, menționând că actualul ministru, Dumitru Budianschi, nu a întreprins nimic pentru a preveni inflația și creșterea prețurilor: „Populația Republicii Moldova devine în pași galopanți tot mai săracă, iar ministrul finanțelor nu a întreprins nicio acțiune pentru a preveni criza și inflația”.

De asemenea, dânsul a specificat că se constată carențe și neprofesionalism în domeniile gestionate de Ministerul Finanțelor.

Potrivit regulamentului parlamentului, moțiunea simplă se supune dezbaterii în ședința plenară a parlamentului, fiind însoțită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la șapte zile lucrătoare de la data depunerii moțiunii. Dezbaterea moțiunii simple în ședința plenară are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Taguri: #Parlament2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente