Au falsificat până și decizii judecătorești: Două persoane, bănuite de escrocherii ce le-au adus 90 milioane de lei, trimise în fața magistraților

Un bărbat și o femeie sunt cercetați penal, pentru fraude și escrocherie, în sumă de peste 90 milioane de lei, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, cei doi sunt acuzați de faptul că în perioada anilor 2013-2014, folosindu-se de situația de serviciu, cu utilizarea unor hotărâri judecătorești false (fapt stabilit și de către instanțele naționale), precum și prin falsificarea actelor contabile și financiare ale întreprinderii pe care o gestionau, au însușit bunuri și sume bănești, cauzând victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari.

În vederea asigurării acțiunii civile de către procurori au aplicate sechestre pe bunurile făptuitorilor în mărime de peste 90 000 000 lei.
Procurorii reamintesc că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.


Pub